Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SOS segítség pattásokra

Gondolom nem egyikünk találkozott már gyulladt, vörös és eltüntethetetlennek tűnő pattanásokkal. A szerencsésebbek csak néhánnyal, de akiknek zsírosabb  a bőre ott akár több tucat is szerepelhet egyszerre, s lássuk be, ez se nem kellemes, se nem esztétikus.

Gyakori eset, hogy a kis pattanás egyik estéről a másik reggelre is képes hatalmas méreteket ölteni, ami a gyulladás fokától függően fájhat is...esetenként nem is kicsit. Ilyenkor sokan rögtön nyomkodni kezdik, vagy oda-vissza radírozzák a bőrüket, hogy hamarabb megszabaduljanak tőle, miközben ezzel csak rontanak az állapotán.

A következő tippekkel gyorsan, egyszerűen és hatákonyan megszabadulhatsz a kis képződméynektől. Válaszd a neked legmegfelelőbbet!

 

1.FOGKRÉM

Magam is gyakran használom, tényleg hatásos, de nem minden esetben. Fontos tudnunk, milyen pattanással is van dolgunk ahhoz, hogy valóban látványos eredméynre tegyünk szert. Ha az illetékes pörsenés, még egészen új (néhány napos) és még nem nagyon piszkáltad, békés, akkor bátran alkalmazhatod. 1-2 napon belül nyoma sem lesz, ezt garantálom! Ám ha gyulladt, gennyes pattanásról van szó, ez a praktika nem feltétlenül segít...

Felmerül a kérdés, milyen fogkrémet használjunk. Nos, igen. Valójában bármilyen típus megteszi...legalábbis sokáig azt hittem. Egyszer viszont pórul jártam ezzel, ugyanis egy zöld színű pasztát használtam, ami reggelre nem kis foltot hagyott a bőrömön. Szóval bármelyik jöhet...ami FEHÉR!

Tégy egy kis pöttyöt az érintett felületre, hagyd megszáradni és hatni egész éjszaka.


2.ÉLESZTŐ

Ezt bármilyen durva ragyánál használhatod! Nem szárít olyan intenzíven mint a fogkrém, de ennek ellenére mégis hatásos. Magas kálium, nátrium és B-vitamin tartalma miatt hamar csökkenti a gyulladást.

Keverj össze egy morzsa élesztőt egy pici langyos vízzel, vidd fel a pattira és hagyd rajta néhány órát.

Ám belülről is alkalmazhatod. Ha például tudod, hogy meg fog jönni már előtte kezdj el enni néhány nappal, minden nap egy kis morzsát elrágcsálni (igaz, nem a legkellemesebb az íze, de ki lehet bírni, én már olyan szinten megszoktam, hogy szeretem) mint megelőzés, de ha már kialakult a dolog akkor sem vagy elkésve.


3.ALMAECET

Ez is rendkívül hatásos lehet, ha mint tonikként használod. Magas ásványianyag tartalma és baktériumölő hatása gyorssan javít állapotodon. Egy kis vattakorongra cseppents keveset és töröld át vele a T-zónát illetve a roblémás részt. Igaz, kicsit büdös, de hamar elpárolog. Mindenesetre használd inkább este... :D


4.KAMILLA TEA

Válaszd bármelyik pratikát, ez mindegyiknk jó alapot biztosít. Egy alapos arctisztítást követően egy langyos főzettel törld át az arcodat. Nem szárít, így az érzékeny bőrűek is használhatják. Nyugtat és fertőtlenít, így szintén hatásos a pattanások ellen.


5.ACETON

Azt rögtön leszögezem, hogy ezt csak a legvégső esetben alkalmazd!!!!!

Legegyszerűbben acetonos körömlakklemosóval intézkedhetsz. Egy fültisztítót márts bele az üvegbe és pötyögtesd meg az ominózus részt! Nem kell megijedni, nem csíp vagy mar, viszont érzékeny bőrűek mellőzék a dolgot! Az arc többi részét azonban még higított eleggyel sem szabad törölgetni, ugyanis durván szárít! Még akkor se használd, ha nagyon zsíros a bőröd! Se megelőzésnek, se foltok eltüntetésére ne vedd igénybe. Tényleg csak végső esetben!!! (Hatásos!)


Remélem segítettem, sok sikert!