Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ombré körmök

 

 

 

Ombré körömnek hívják az új trendet, melynek lényege a színátmenet. Az Ombré díszítésnek két fajtája ismert, ezúttal az egyszerűbbet mutatjuk be. A végeredmény nagyon elegáns, és szuper benne, hogy két szín elég hozzá – kézügyességre itt nem lesz szükség!


 

Amire szükséged lesz:

  • 1. A kívánt alapszínű (ez esetben pl. sötétlia) körömlakk
  • 2. Fehér körömlakk
  • 3. Fényes (esetleg csillámos) fedőlakk
  • 4. Fogpiszkáló
  • 5. Sima felület, amin színeket keverhetsz (pl. egy CD-borító)

 

 

 

Így csináld:


 

Ennél az Ombré megoldásnál a körmök színe a kisujjtól a hüvelykujj felé világosodik. A színátmenethez a sötét alapszínnel fesd be a körmöt kisujjadon. Az első árnyalatot úgy kapod meg, hogy egy csöpp alapszínhez egy csöpp fehér lakkot keversz. Fontos, hogy a kapott árnyalatot tiszta (színtelen) ecsettel vidd fel gyűrűsujjadra.

A középső ujj árnyalatánál egy csöpp sötét alapszínhez két csöpp fehér lakkot keverj (ha a mennyiség túl kevés, növelheted, csak arra ügyelj, hogy az arányokat tartsd meg). A mutatóujjnál is hasonlóképp járj el. Végül a hüvelykujj marad, ekkor az egy csepp alapszínhez már négy csepp fehér körömlakkot adagolj.

Ha mindegyik köröm kész, várj, míg teljesen megszárad, és a második réteg felviteléhez ismételd meg az egész műveletet. Végül csillogó (vagy még szebb, ha csillámos) fedőlakkal vond be.

Az elkészítés menetéről képeket találhatsz a galériában.

By: Doroti

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.