Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harc a narancsbőrrel

Sajnos te sem menekültél meg a narancsbőrtől, de szeretnél megszabadulni tőle? Az alábbiakban segítünk, hogyan kezeld a már meglévő problémádat.
 

 


A szakemberek a narancsbőrnek három típusát különböztetik meg. Az első kategóriába a kezdődő cellulitiszt sorolják. Ebbe a csoportba tartozol, ha a bőröd felülete még látszólag egyenletes, de ha két ujjaddal összenyomod, már láthatók a narancsbőrre utaló apró hepehupák a bőrfelszín alatt. Mivel ez az elváltozás legenyhébb fokozata, ne nagyon aggódj, még könnyen kezelhető.

Második típusú narancsbőrről akkor beszélünk, ha a bőrünk fekvő helyzetben még simának látszik, de állva már észleljük a tüneteket a bőr összenyomása nélkül is. Ebben a fokozatban sajnos már valamilyen speciális kezelésprogramra lesz szükségünk, mert segítség nélkül nem tudunk leszámolni vele.

A harmadik, és egyben „legsúlyosabb” stádiumban már fekve és állva is határozottan látszik a narancsbőr. Olyannyira, hogy képes eltorzítani a testkontúrunkat, ráadásul már ruházaton keresztül is észrevehető. Eltüntetése határozott, illetve szigorú életmódváltást és rendszeres kezelések kombinációját igényli, az otthoni ápolással kiegészítve.

Mit tehetsz ellene?

Viszlát, mérgek!
Hanyagold a tartósítószerekben gazdag, ízfokozókkal, adalékokkal, színezékekkel dúsított élelmiszereket. Ezeket a többnyire kémiai anyagokat ugyanis nem tudja feldolgozni a szervezeted, így csak fölöslegesen elraktározza őket.

Sportolni muszáj
A legjobb, ha rendszeresen végzel valamilyen aerob típusú mozgást. Ez lehet hetente két alkalommal aerobikóra vagy 2x30 perc futás. Ha erre nincs időd, legalább hétvégén mozogj egy kicsit: biciklizz, sétálj, ússz pár hosszt. Végszükség esetén az is megteszi, ha lift helyett gyalog mész fel a harmadikra, úgy, hogy a testsúlyodat minden lépésnél a sarkadra helyezed.

Guggolj le!
A comb és a fenék feszesítésére az egyik legjobb módszer a guggolás. A következő gyakorlat otthon is könnyedén elvégezhető, és látványos eredménnyel jár. Állj vigyázzba, a lábfejeidet szorítsd össze, majd lassan, magadban négy ütemet számolva, guggolj le olyan mélyen, ahogy csak tudsz. A felállást is nyújtsd el, amennyire csak bírod. Kezdésnek elég naponta 3x15-öt elvégezned a gyakorlatból, később ezt a számot feltornázhatod akár 4x20-ra is.

Víz, víz, víz!
Számtalanszor elmondtuk már: napi két-három liter tiszta, szénsavmentes vizet meg kell innod ahhoz, hogy a méreganyagok és a zsírok megfelelően kiürüljenek a szervezetedből.

Kávés kence
Több profi termék hatóanyaga a koffein, ezért az otthoni kávét te is hasznosíthatod. Keverj össze kevés olívaolajat durva szemű tengeri sóval, majd adj a masszához egy evőkanál őrölt kávét. Ezzel a kencével dörzsöld át a combod, feneked, hagyd hatni, míg be nem szívódik, majd mosd le. Egy héten legalább háromszor végezd el a procedúrát.

 

 

Ha betartod a fent leírtakat akár már 1-1,5 hét alatt megszabadúlhatsz a narancsbőrtől. Persze ez egyénenként változik de a hatás elérésének időtartama nem lehet több 1 hónapnál. HA mindent megtettél  az ügy érdekében bizonyára győztesként nézhetsz majd tükörbe.

 

Jah,és a tükörben való nézegetésről csak annyit : nem érdemes naponta vizsgálgatni az érintet területet hogy van-e változás. Inkább csak hetente egyszer,hogy jobban lásd az eredményt,ami majd bizonyára újabb tettekre késztet... sok sikert!!

 

BY: Doroti

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.