Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajbaj-a hosszú haj

 

A hosszú haj minden szezonban hódít. Azt azonban ne feledjük, hogy a csábító loknik sikerének titka a gondos ápolás.

 


 

 

 

Ápolás

 

 

 

A hosszú haj kicsit több törődést igényel, mint a rövid. Óvni és gondozni kell, hogy egészséges maradjon. Minél régebb óta nő, szerkezete meggyengyült, a hajszálak törékenyebbek. Sajnos ez a folyamat elkerülhetetlen, mértéke azonban csökkenthető, ha jó minőségű samponokkal és balzsamokkal kondicionáljuk hajunkat. Hetente egyszeri intenzív pakolással megőrizhetjük hajszálaink rugalmasságát és nedvességtartalmát.

Növesztés

A haj növesztéséhez sok-sok türelem és idő kell, mivel havonta átlagosan egy centi növekedésre képes. Ha azonban sérültek a hajszálak, nem valószínű, hogy vállig érőnél valaha is hosszabbra megnőhet a hajunk. Még ha csak keveset is, de mindenképpen rendszeresen vágassunk a végéből.

A megfelelő eszközök

A haj karbantartásához elengedhetetlenek a jó minőségű, hajtípushoz „szabott” eszközök. Minél hosszabb a haj, annál nagyobb felülete van kitéve a hőhatásnak, ezért fontos beruházni egy jó minőségű, professzionális hajszárítóba, amellyel nem roncsoljuk  a szálakat, és a szárítási idő is lényegesen rövidebb. A rendszeres hajvasalás nem kifejezetten „hajszálbarát” művelet, ezért ne alkalmazzuk túl gyakran, és mielőtt kihúzzuk tincseinket, hőtől védő permettel fújjuk be a hajunkat. A mindennapi ápoláshoz természetes szőrből készült hajkefét válasszunk, míg formára szárításhoz az ionizációs körkefe a legjobb.

Formázás

A formázás roppant időigényes: hosszú haj esetében ez minimum 30-50 percet jelent. Az egyenletes hosszúságúra vágott frizurát szinte lehetetlen változatosan formázni, ezért a legszerencsésebb, ha az arc körül kicsit lépcsőzetesre vágatjuk. Ha vékony szálú a hajunk, előre hajtott fejjel szárítsuk, ez kissé megemeli a hajtöveket, és dúsabb hatást kapunk.

 

By: Doroti

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Propecia Low Price Healthcare Kelorbink

(Kelorbink, 2019.10.14 22:04)

20 Mg Cialis Dosage Articulo 195 [url=http://mpphr.com]priligy en pharmacie en france[/url] Cephalexin For Dogs With Bladder Infection Overnight Delivery Valtrex Priligy Dapoxetine Hydrochloride