Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyperces bőrápolás

Olyan sok feladatot kell nap mint nap elvégeznünk, hogy gyakran nagy a kísértés, hogy a látszólag kevésbé fontos feladatokat későbbre hagyjuk – és rendszerint el is felejtjük. Sok időt takaríthatunk meg azonban, ha a következő tippeket beiktatjuk a hétköznapokba. Néhány egyperces megoldással is sokat tehetünk szépségünkért!
 

 


Többfunkciós termékek
Miután a bőrápolás egy többlépéses dolog, szám szerint három (tisztítás, tonizálás, hidratálás), hajlamosak vagyunk időnként lecsippenteni egyik-másik lépést, s kihagyni. Egy többfunkciós termék azonban megoldja a problémánkat, hatékony stratégiával gyorsabban, jobban és könnyebben ápolhatjuk bőrünket. Mivel csak egy terméket kell használni, valószínűleg nem fogod kihagyni, s csupán egy percedbe kerül a használata naponta.

Helyettesítő termékek
Könnyen kihagyhatunk egy lépést akkor is a szépségápolásban, ha a megfelelő termék éppen nincs kéznél. De gondolkodjunk környezetbarát módon! A takarékos szépségkirálynők már nem is vásárolnak kémiai vegyületet tartalmazó szereket, hanem a konyhából szedik össze azokat a hozzávalókat, amelyekkel gyorsan létrehozhatnak egy erre a célra kiváló elegyet. A cukor és olívaolaj jó az arcradírozáshoz, a babaolaj a smink eltávolítására, a vazelin pedig hidratál – csupán néhány példa. Ugye milyen egyszerű?

Várj egy kicsit!
Bár nagy a kísértés, hogy a szokásos módon letudjuk a napi rutint, néha jobb várni egy kicsit, hogy megbizonyosodjunk a jó eredményről. Például várjuk meg a hidratáló felszívódását, s csak utána kezdjünk el sminkelni. Ez egyrészt bőrünk érdeke is, másrészt a külcsín miatt is fontos: az olajos bőrt aligha lehet szépen lealapozni!

Próbáld ki a bőrnyugtató zseléket!
Nem minden szépségápolási feladat fájdalommentes. Gondoljunk csak a szőrtelenítésre. Néhány nő már a szemöldökszedéstől is rosszul van. Ilyenkor igazi életmentő lehet a bőrnyugtató zselé. Kend be vele az érintett területet, s várj legalább 20 másodpercet, hogy felszívódjon, s elzsibb*ssza a bőrödet, s csak azután állj neki kitépkedni a szőrszálakat.

Fókuszálj a lényeges területekre!
Ha nincs sok időd szépítkezni, fókuszálj azokra a területekre, amelyek nagyobb hangsúlyt kapnak. Fontos például a tökéletesen ápolt szemöldök. Mindig legyen nálad egy fehér szemceruza is, a használatával teheted egy perc alatt nagyobbá, feltűnőbbé a szemedet anélkül, hogy komolyabban kifestenéd.

By: Doroti

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.