Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A parfüm -az illatok ereje

Mit jelentenek a következő szavak: Parfüm, Eau de Parfum, Eau de Toilette, Eau de Cologne, Splash Cologne?

Most megtudhatod!

A fent leírt sorrend szerint csökkenő töménységű illóolaj keverékek, különböző töménységben, alkoholban oldva. Nincsenek pontos számok, de az oldott illóolaj mennyisége (sorrendben) 15-10-6-4-2 százalék körül mozog, meglehetős eltérésekkel az egyes parfümházak által használt terminológiában.

A töménységgel csökkenő árak magukért beszélnek - látható, hogy nem az alkoholt kell egy parfümben megfizetnünk. Egy jól lekerekített, rögzítő molekulákkal ellátott, szépen kevert kompozíció parfüm változatából akár két cseppel is komolyabb és tartósabb hatást érhetünk el, mint akár 3 ml Eau de Toilette-t magunkra locsolva.

 

Az adott töménységen belül mindig jobban megéri a nagyobb kiszerelést venni. Ezért azt tanácsoljuk, hogy ismerkedésre vagy másoknak ajándékba mindig csak kis töménységű, kis mennyiséget tartalmazó kiszerelést válasszunk.

Csak ha már bevált az illatunk, érdemes megfontolni a komolyabb beruházást igénylő Eau de Parfum vagy Parfum változat megvételét - ideális, ha kapható újratölthető változatban.

Akinek nincs még kialakult illata, ne hamarkodja el a vételt, nyugodtan, ráérősen válasszon - nem sok lehangolóbb dolog van egy egyéniséget ütő parfüm hatásánál.


By:Doroti

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.