Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


...ahova hazatérsz

Ebben a menüpontban bizony a lakberendezés van fókuszban. De a lakberendezési témakörbe jobban belemélyedve kanyarodjunk el a szobádig. Itt töltöd valószínűleg időd nagy részét, és akárhogy is nézzük egy szebb, rendesebb szobába azért szívesebben térsz be kikapcsolódi, pihenni, szórakozni, tanulni.... Éppen ezért fontos hogy a szobád hangulatos, otthonos legyen; de semmiképp nem borús és sötét.

Ennek elkerülésének érdekében szükéges:

-a természetes fény (minél nagyobb az ablakod annál jobb bent lenni, mert bár a lakásban vagy mégis egy kicsit olyan mintha a szabadban lennél)

-az ízléses berendezés(ne legyen túl zsúfolt, de túl "híg" se legyen a bútorokkal való játék)

- a falak hangulatos árnyalása (akár az egyes kiemelendő falrészeket a szoba színétől elütő színűre is lehet mázolni)

-és...bármennyire meglepő a függöny ablakhoz illeszkedő mérete a szobával harmonizáló színe és stílusa (mert a függöny azért igen meghatározó eleme a helyiségnek)

-a többi már mellékes (általában)

 

Ha itt minden stimmel, de mégis nyomasztónak érzed a körülményeket, nem kell (minig) vagyonokat költeni új bútorokra, festésre_: csak néhány helyes, színes kiegészítővel kell feldobni hogy újra jó érzés legyen bemenni.

A kiegészítőknél nem kell feltétlenül az új naptárra vagy tapétacsíkra gondolni. Elég ha egy-két kissebb változtatásra adod a fejed. Mint például egy új (vagy újjá varázsolt) asztali lámpával, néhány új díszpárnával,  kis, cserepes szobanövényekkel,esetleg új lámpabúrával már sokat dobhatsz a szoba hangulatán. De néha elég ha teljesen máshonnan van megvilágítva a helyiség: ha eddig a fotelod mellett tartottad az állólámpát, akkor rakd át az ágyad végébe például, esetleg cseréld ki a 20-as égőt 50-esre (a takarékossal jobban jársz). Olykor az erősebb fényviszonyok hozzák ki igazán a szoba valódi hangulatát, a fal színét és a kiegészítők valós funkcióit is.

Játssz a fénnyel!

Összegezve a menüpont lényegét, a következő lehetőségek állnak előtted:

-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.